Onze klanten

Reststromen recyclen

AFVALOPLOSSINGEN VOOR DIVERSE KLANTEN

Recufood biedt een oplossing voor de verwerking van organisch afval voor een breed scala aan klanten, waaronder voedingsproducenten, brouwerijen en drankenhandelaars, fruittelers, groentetelers, supermarkten, en grootkeukens. Deze diverse groep klanten kan bij ons terecht voor een efficiënte en duurzame afvalverwerking, waarbij organisch afval wordt omgezet in groene energie.

Fruittelers en groentetelers kunnen bij Recufood terecht voor het recyclen van reststromen  zoals de restanten van oogst of onverkoopbare producten, zuivelfabrieken voor de verwerking van bijvoorbeeld yoghurt en zuivelafval. Voor gaarkeukens, grootkeukens, cateraars en horecagelegenheden bieden we op maat gemaakte oplossingen om organisch keukenafval, vetten en frituurolie te verwerken.
Ook supermarkten, voedingswinkels en groothandelsmarkten vinden hun weg naar onze afvalinstallatie voor de verwerking van onverkochte voedingsproducten en overtollige voorraden.

Recufood draagt zorg voor het verwerken van organische stromen die bestemd zijn voor gebruik als dierenvoeder.

Drankenproducenten en brouwers hebben vaak te maken met reststromen zoals vruchtensappen, pulp of restalcohol. Recufood biedt gespecialiseerde diensten voor de verwerking van deze reststromen, inclusief de alcoholvernietigingsinstallatie voor de wettelijk conforme vernietiging van alcoholische dranken.

Kortom, Recufood biedt een breed scala aan oplossingen voor het recyclen van reststromen.
Door samen te werken op het gebied van het verwerken van organisch afval, dragen onze klanten bij aan duurzame oplossingen voor voedingsresten.als

TYPE AFVAL EN VERPAKKINGEN DIE WIJ VERWERKEN

Reststromen die Recufood verwerkt en vernietigt

Bij Recufood verwerken we een breed gamma biologisch afval. Overproductie, bedorven, vervallen, afgekeurde voedingsproducten… Geen nood, geef deze reststromen een tweede leven en laat Recufood dit organisch afval recyclen tot grondstof voor groene energie!

 • Alle soorten dranken: alcoholische dranken, frisdranken, sappen en zuivel.
 • Swill: etensresten, sauzen en voorverpakte maaltijden
 • Deegproducten, banket, brood, graanproducten
 • Snoepgoed
 • Olie en vetten, bijvoorbeeld frituurolie, frituurvet
 • Groenten & fruit
 • Zuivelproducten, yoghurt
 • Slib
 • Organische bezinksels

Douanetoezicht en accijnzen

Dankzij onze douanevergunningen voor accijnsgoederen bestaat een deel van ons clientele uit brouwerijen, drankenhandels en importeurs van alcoholische dranken. Zij kiezen voor onze “optie douane”. Het vernietigen van hun goederen, gaande van bier, wijn, over champagne tot sterke dranken, gebeurt dan onder douanetoezicht.
Voor die instroom uit alcoholische dranken kan Recufood voor de klant de accijnzen recupereren.
De betreffende goederen worden geïntegreerd in het recyclageproces en bereiken nooit meer de markt.

Voor alcoholische dranken, gaande van bier, wijn en champagne tot likeuren sterke dranken, bieden wij de optie aan om deze te vernietigen onder douanetoezicht. U kan op die manier de accijnzen op deze accijnsgoederen recuperen. Recufood is marktleider in het vernietigen van alcohol en dranken.

Waarom voedsel afval wordt?

Voedsel wordt soms afval door bijvoorbeeld overproductie, onverkoopbaarheid, fouten in transport of opslag, en overtollige voorraad. Die factoren leiden tot voedselverspilling, waardoor bruikbaar voedsel uiteindelijk wordt weggegooid in plaats van geconsumeerd. Ook resten na consumptie, swill, dragen bij.
Overstock, terugroeping, overschreden houdbaarheidsdatum en productiefouten bij voedingsmiddelen kunnen om verschillende redenen voorkomen en hebben diverse oorzaken.

 • Overstock kan ontstaan door een inschattingsfout in de vraag naar een bepaald product, waardoor te veel wordt geproduceerd dan wat er wordt verkocht.
 • Terugroeping van voedingsmiddelen kan plaatsvinden als gevolg van besmetting met bacteriën of ongewenste stoffen, wat een gezondheidsrisico voor consumenten vormt.
 • Voedingsproducten waarvan de houdbaarheidsdatum overschreden is, mogen niet langer verkocht worden.
 • Productiefouten kunnen optreden tijdens het productieproces en bij het verpakken, waardoor de smaak en kwaliteit van het eindproduct worden aangetast.

Recufood biedt alternatieve oplossingen voor het verwerken van voedseloverschotten, onbruikbare voedingsmiddelen en dranken. Wij recyclen deze afvalstromen tot meststoffen of tot mix voor anaërobe vergisting waar biogascentrales groene energie mee opwekken.

Afval wordt grondstof

Geloof ons: “Niets van uw organisch afval gaat verloren”… Brouwt u bier, verdeelt u wijn, champagne, sterke drank of frisdrank? Handelt u in verpakte of onverpakte groenten en fruit? Wij hebben er de juiste bestemming voor. U bent onze geschikte partner voor de “organische instroom”.

Zijn dranken, fruit, groenten of voeding over datum, in beslag genomen, vervallen, of stopt u met bepaalde promoties? Soms is er sprake van voeding die werd afgekeurd of teruggeroepen wegens een productiefout. Of u kampt u met een tijdelijke overproductie. Bij Recufood verwerken we al uw organische voedingsmiddelen die niet langer op de markt verhandeld mogen of kunnen worden.

Verpakt en onverpakt: bieren en frisdranken, fruit en groenten, conserven, sauzen, voorverpakte maaltijden,  brikverpakkingen,  snoepgoed, deeg – en banketproducten etc. Ook afvalstoffen zoals frituurolie, frituurvet, slib en organische bezinksels kan u bij Recufood in bulk verwerken en een tweede leven geven. Contacteer ons, en wij bevrijden u van al uw zorgen.

ALLE SOORTEN RECIPIËNTEN

Voor het aanleveren van de organische voedingsproducten of dranken, zijn we bij Recufood voorzien op alle mogelijke containers of recipiënten: aanvoer in bulkwagens, afzetcontainers, pallet, vaten, ibc, gitterbakken, bidons etc. Alles is mogelijk!

Daarnaast kunnen wij ook elk type omverpakking verwerken. Zijn de voedingsmiddelen dus nog verpakt, bijvoorbeeld maaltijdschalen, plastic omverpakking, glas, petflessen of tetra, dan vormt dat geen enkel probleem. Uiteraard wordt ook dit deel van het afvalverwerkingsproces volledig gerecycleerd. Omverpakkingen komen in hun specifieke recyclagestroom terecht.

Verpakkingen die Recufood behandelt bij drankverwerking :

Verwerken van one-way flessen glas: hierbij zal het glas vermaalt worden in onze verwerkingsinstallatie. De inhoud zal gescheiden worden van de glazen verpakking, waarna het vermaalde glas voor een tweede leven naar de glasrecyclage gaat. De inhoud van de flessen gaat naar vergisting, waterzuivering of wordt verwerkt in veevoeder.

Verwerken van blik : De inhoud van de blikken zal gescheiden worden van de verpakking, waarna het geperste blik naar de smelterij gaat. De vloeibare inhoud gaat naar vergisting, waterzuivering of  dierenvoeder.

Verwerken van drank in kunststof/Tetra: De inhoud zal gescheiden worden van de verpakking, waarna het kunststof naar de kunststofrecyclage gaat. Zo krijgt de inhoud ook weer een tweede leven.

Ledigen van vaten/kegs: Bij dit proces worden de vaten geledigd om vervolgens leeg terug naar de producent getransporteerd te worden.

Ledigen van kratten drank (draaidop): Bij dit proces worden de flessen opengedraaid en vervolgens geledigd. De flessen en kratten gaan terug naar de producent.

Verwerken van drank in kunststof/Tetra: De inhoud zal gescheiden worden van de verpakking, waarna het kunststof naar de kunststofrecyclage gaat. Zo krijgt de inhoud ook weer een tweede leven.

Dankzij onze zelf ontworpen verwerkinglijnen en flexibiliteit, kunnen wij persoonlijke oplossingen op maat uitwerken voor u.