Recyclage >> GROENE ENERGIE

biogascentrale

VOEDINGSAFVAL ALS BRON VOOR GROENE ENERGIE

Recyclage is erg belangrijk voor ons milieu. We willen niet dat ons voedingsafval terecht komt op stortplaatsen of in verbrandingsovens, want dan komt er veel schadelijke CO2 vrij die mee de opwarming van de aarde veroorzaakt.

Voor windenergie is er wind zijn, voor zonne-energie licht. Voor bio-energie volstaat uw afval van drank en voeding, om gedurende 24 uur, 7 dagen per week, jaar in jaar uit, onophoudelijk stroom en energie op te wekken in biogascentrales. Het betreft dus een onuitputtelijke bron van groene energie.

HOE GEBEURT DIE RECYCLAGE DAN?

Het proces van Recufood omvat een grondige analyse van alle organische afvalstromen, waarbij de resultaten nauwkeurig worden bestudeerd. Op basis van deze analyse worden passende oplossingen geïmplementeerd die het meest voordelig zijn voor de producent.

Eerst wordt het voedingsafval in ons labo geanalyseerd en vervolgens gemixt door onze ervaren chef-koks die er een mengsel mee maken dat een maximum aan energie kan opbrengen. Die mix wordt recynergie of OBA, organisch biologische afvalmix, genoemd,

Deze recynergie is de grondstof voor biogascentrales. De afvalmix wordt gepompt in “gigantische buiken” in biogasinstallaties, die de grondstof gaan digesteren. Net als bij dieren komen tijdens deze digestie gassen vrij. Die kunnen vervolgens worden omgezet naar biogas, naar groene elektriciteit en als tussenstap naar natuurlijke bemestingsstoffen.

 

Met een paar pinten vervallen bier kan u een volledige match van de Rode Duivels bekijken… inclusief verlengingen. Recufood kan hiervoor zorgen.


Met veel plezier staan onze medewerkers ter beschikking van onze klanten, om hand-in-hand de wereld alweer een stukje groener te maken.