Het Recyclageproces

Uw voedingsafval? Recyclage van groen tot groen

Duurzaamheid ten top: Planet, People en Pleasure

Met veel plezier staan onze medewerkers ter beschikking van onze klanten, om hand-in-hand de wereld alweer een stukje groener te maken.

Voor windenergie moet er wind zijn, voor zonne-energie licht. Voor bio-energie volstaat uw afval van drank en voeding, om gedurende 24 uur, 7 dagen per week, jaar in jaar uit, onophoudelijk stroom en energie op te brengen. Het betreft dus een onuitputtelijke groene energie.
De recyclage is erg belangrijk voor ons milieu. We willen niet dat ons voedingsafval terecht komt op stortplaatsen of in verbrandingsovens, want dan komt er veel schadelijke CO2 vrij. Zij veroorzaken de opwarming van de aarde.

En hoe gebeurt die recyclage dan? Eerst wordt de voedingsafval gemixt door onze ervaren chef-koks die er een mengsel mee kunnen maken dat een maximum aan energie, recynergie genoemd, kan opbrengen. Vervolgens wordt deze recynergie gepompt in “gigantische buiken” in biogasinstallaties, die de grondstof gaan digesteren. Net als bij dieren komen tijdens deze digestie gassen vrij. Die kunnen vervolgens worden omgezet naar BIO gas, naar groene elektriciteit en als tussenstap naar natuurlijke bemestingsstoffen.