ONZE TROEVEN VOOR
DUURZAME AFVALVERWERKING

Douanetoezicht en recuperatie van accijnzen

SPECIALIST IN DUURZAME AFVALVERWERKING

Recufood is een familiaal, Belgisch bedrijf met jarenlange ervaring. Wij onderscheiden ons door onze geavanceerde afvalverwerkingsmethoden, oa. alcoholvernietiging onder douanetoezicht en accijnsrecuperatie. Ook onze efficiënte verwerking van vaten en flessen in kratten is uniek.
 Vanuit onze centraal gelegen verwerkingsinstallatie, bieden wij op maat gemaakte oplossingen voor diverse sectoren, ook voor u!

“Wij zijn heel fier op het vertrouwen dat al onze klanten ons al zovele jaren dagelijks schenken. Het is enkel dankzij jullie vertrouwen dat wij uitgegroeid tot een échte referentie in de boeiende wereld van organische recyclage en groene bio-energie.”

VERNIETIGING ONDER DOUANETOEZICHT

Recufood beschikt over alle benodigde douanevergunningen voor de verwerking van accijnsgoederen en kan ook attesten van vernietiging verstrekken. Bijgevolg zijn wij een uiterst geschikte partner voor bv. het vernietigen van alcoholische dranken zoals wijn en bier.
Onze douanevergunning is uw garantie dat wij voldoen aan alle wettelijke vereisten voor het verwerken van accijnsgoederen zoals alcohol onder douanetoezicht. Zo kunnen wij onze klanten een volledig legale en betrouwbare service bieden.
Met onze expertise en ervaring in douaneprocedures voor afvalverwerking, garanderen we een soepele afhandeling en een nauwkeurige naleving van alle voorschriften. Wij staan klaar om onze klanten te ondersteunen en te voorzien van de nodige documentatie en certificaten om aan alle vereisten te voldoen.

RECUPERATIE VAN ACCIJNZEN

Dankzij onze vergunning voor afvalverwerking onder douanetoezicht, kan Recufood u helpen bij het recupereren van accijnzen. Met deze vergunning kunnen accijnsgoederen zoals bijvoorbeeld alcohol, wettelijk vernietigd worden en kunnen de accijnzen erop teruggevorderd worden. Dit houdt in dat de belastingdienst een deel van de accijnzen terugbetaalt die u eerder betaald heeft voor de alcohol die nu wordt vernietigd. Dit proces vereist naleving van strenge douanevoorschriften, waarbij Recufood expertise biedt om aan alle wettelijke vereisten te voldoen.

VERWERKING VAN ALLE SOORTEN DRANKVERPAKKING

In de loop der jaren heeft Recufood zich gespecialiseerd in het verwerken van dranken in allerlei soorten drankverpakkingen. Wij hebben zelf onze verwerkingslijnen ontworpen en bieden een oplossing op maat voor het verwerken van kegs of vaten bier en voor kratten drank. Flessen worden ontkurkt of draaidoppen losgeschroefd, de flessen worden geledigd en vervolgens gaan de kratten met de lege flessen terug naar de producent.

CENTRALE LOCATIE EN EIGEN TRANSPORTVLOOT

Gevestigd aan een kruispunt van snelwegen is onze locatie een van de troeven van Recufood.
Ons afvalverwerkingsbedrijf is centraal gelegen in de Benelux en snel bereikbaar vanuit en naar België, Nederland en Luxemburg. Op onze bedrijfssite kunnen alle types bulktransport en containers eenvoudig aangevoerd en gelost worden.

JARENLANGE ERVARING

Van internationale spelers tot lokale verwerkers, elke klant is bij Recufood verzekerd van een persoonlijke, snelle service. En dat loont: doorheen de jaren hebben we een trouw klantenbestand uitgebouwd.
Wij zijn een gerespecteerde specialist in organische afvalverwerking. In die hoedanigheid staan we op elk moment klaar om ook uw aanvraag op te nemen en u snel verder te helpen.